HET VERHAAL ACHTER DE 

Peerdevisschers Walk


Uitwaaien aan zee, niets zaliger. Hier in Oostduinkerke, één van onze geliefde badplaatsen aan de Belgische Kust kan je simpelweg je hoofd leeg maken. Al decennia lang wordt de kustgemeente er geassocieerd met de vissersfolklore. Het levendig bewijs vormen de garnaalvissers te paard, in de volksmond Peerdevisscher genaamd. Daarnaast kan je er heerlijk wandelen langs de talrijke natuurgebieden en de Oostduinkerkse kustlijn.
 

Een trailwalk langs de mooiste natuurgebieden van de Westkust

De Peerdevisschers Walk vat je aan ter hoogte van duinengordel Witte Burg en de residentiële woonwijk Sint-Andre. Waarna verrukkelijke zandpaadjes afgewisseld met kronkelende wegen langs duinstruwelen, bosjes en enkele oude vissershuisjes je loodsen langs de mooiste natuurgebieden van de Westkust. Met de Witte Burg, Doornpanne, Hoge Blekker, Noordduinen, Kerkepannebos, Oosthoekduinen, Calmeynbos, Krakeelduinen en Natuurreservaat De Westhoek doorkruis je maar liefst negen natuurgebieden. Uiteraard komt ook de dijk van Oostduinkerke met zicht op de deinende golven van de kolvende Noordzee ruim aan bod.  Het strand wordt er gedomineerd door het imposante beeld van de Cloned Paardenvissers. William Sweetlove, een plaatselijk kunstenaar bracht zodoende een eerbetoon aan de Oostduinkerkse garnaalvisser getooid in hun knalgele jekker. Van april tot november kan je de paardenvissers aan het werk zien ter hoogte van de Schipgatduinen en de Groenendijk.

Het logo

Oostduinkerke wordt al decennia lang geassocieerd met de vissersfolklore. Het bewijs daarvan is zeer levendig met het Nationaal Navigo vissersmuseum. Ook de door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen stoere binken - die in hun knalgele jekkers op de brede rug van kolossale paarden nog op ambachtelijke wijze garnalen kruien - dragen mee tot de troeven van de gemeente. Garnaalvissers te paard en de Westkust zijn de symbolen van deze Peerdevisscherswalk.  


KIES JOUW PEERDEVISSCHERS WALK

Peerdevisschers Walk 35 km

Een selectief parcours met strand, duin, dijk en polders langs de bijzondere natuurgebieden van de Westkust maakt van de Peerdevisschers Walk 35 km de ideale kustwandeling voor de sportieve wandelaar.

Peerdevisschers Walk 50 km

Een selectief parcours met strand, duin, dijk en polders langs de bijzondere natuurgebieden van de Westkust maakt van de Peerdevisschers Walk 50 km de ideale kustwandeling voor de meer geoefende wandelaar.